Наукова конференція студентів і магістрантів за підсумками НДР у 2023-2024 н. р.

Новини

9 квітня 2024 року здобувачі вищої освіти фізико-математичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка традиційно взяли участь у роботі секції “Фізико-математичні науки” наукової конференції студентів і магістрантів за підсумками НДР у 2023-2024 навчальному році. В межах секції працювало 3 підсекції: „Фізики та методики навчання фізики”, „Математики та методики навчання математики”, „Комп’ютерні науки”. 

Роботу підсекції „Математика та методика навчання математики” розпочала декан факультету, кандидат фізико-математичних наук Геселева Катерина Григорівна, яка зауважила, що науково-дослідна робота студентів є невід’ємною складовою наукової діяльності університету та першим етапом у підготовці наукових кадрів; сприяє розширенню загального та професійного світогляду здобувачів вищої освіти. 

Наступні доповіді проводилися молодими науковцями, які представили свої результати дослідження, отримані в різних напрямках математики, методики навчання математики та історії її становлення. Під час роботи підсекції було виголошено близько 30 доповідей. Слід зазначити, що на конференції домінували дослідження, що стосуються інноваційних методик навчання математики та формування професійних компетентностей майбутніх учителів математики.

Роботу підсекції завершила кандидат фізико-математичних наук, доцент Гудима Уляна Василівна, яка подякувала за змістовні виступи та відзначила кращі доповіді студентів із рекомендацією включення тез повідомлень до друку у збірнику наукових праць студентів університету.